24.04.2003. / 00:00

Autor: Marina Biluš

TEHERAN

SLAVNA GLUMICA IZBJEGLA BIČEVANJE

Iako je bila osuđena na 74 udarca bičem, slavna iranska glumica Gohar Kheirandish izbjeći će bičevanje, jer se javno ispričala za svoje “nedjelo”. Ona je u listopadu 2002. godine na jednom filmskom festivalu u Teheranu nakon dodjele nagrada, oduševljena što je jednu nagradu dobio i nekadašnji učenik njenog pokojnog muža, pred svima poljubila mladića u čelo u primila ga za ruku. Ta njena gesta izazvala je skandal u konzervativnom Iranu, gdje je svaki dodir na javnom mjestu između muškarca i žene, koji nisu muž i žena, strogo zabranjen. Oboje su smjesta uhićeni i strpani u zatvor, a protiv njih je pokrenut sudski postupak zbog narušavanja javnog morala.
Mladić je kasnije oslobođen nakon što je platio glubu od oko 1200 eura, ali je ona ostala u zatvoru. Održano joj je suđenje na kojem ju je on branio tvrdeći da je ono što je napravila bilo sasvim nevino, budući da je to bio poljubac kakav bi majka dala djetetu. Sud, međutim, nije prihvatio takvo objašnjenje, nego ju je kaznio na 74 udarca bičem. No, smjesta je rečeno da će kazna biti suspendirana ako se ona ispriča, što je ona sada i uradila. Kazna bičevanjem sada je preinačena u uvjetnu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika