20.09.2006. / 13:56

Autor: Ana Kirin

VUKOVAR

Nasilje u osnovnoj školi

U policiji navode da incident nema obilježje međunacionalnog sukoba

Dvojica učenika VII. razreda u vukovarskoj Petoj osnovnoj školi u dva su navrata zlostavljala maloljetnu braću, također učenike te škole, tako da su im stavljali oštricu noža pod grlo i na prsni koš, te su im verbalno prijetili, u srijedu je objavila vukovarsko-srijemska policija. Jednom od braće pritom je posječen prst. U policiji navode da ovaj incident, za razliku od onoga koji se dogodio u autobusu vukovarskog Čazmatransa prije samo desetak dana, kada je pijani 17-godišnjak nožem prijetio 13-godišnjem osnovnoškolcu psujući mu "ustašku majku", nema obilježje međunacionalnog sukoba, iako je u oba slučaja nož bio osnovno sredstvo prijetnje.

No, u noći s utorka na srijedu na zgradi Prve srednje škole u Vukovaru ispisani su neprimjereni grafiti, kaže se u priopćenju za javnost. Crnim sprejem nepoznati je počinitelj napisao: "Ne šaljite Srbe u naše škole", "Šaljite ih u Srbiju", "Ubij Srbe", "Dinamo ZG" te tri slova "U".

Od ove školske godine učenici srednjih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i pismu i učenici koji se školuju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu idu u istu smjenu. Gradske su vlasti donijele takvu odluku ocijenivši da je u Vukovaru postignuta zadovoljavajuća razina međunacionalnih odnosa i sigurnosti, a nakon spomenutog incidenta u autobusu Gradsko poglavarstvo održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je podržalo zajedničku nastavu, uz zaključak da taj i slični incidenti ne smiju narušiti dosegnutu razinu međunacionalnih odnosa u gradu.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika