20.09.2006. / 14:40

Autor: Marin Medić

IZRAEL

Ipak je živ

Izrael je objavio da je primljen "znak života" od izraelskog vojnika Gilada Shalita, kojega su oteli palestinski militanti. Nisu dostupni detalji o tome što predstavlja taj "znak života".

Izrael je objavio da je primljen "znak života" od izraelskog vojnika Gilada Shalita, kojega su oteli palestinski militanti. Nisu dostupni detalji o tome što predstavlja taj "znak života."

Shalit, koji je samo 19 godina star, je otet 25. lipnja. Nekoliko je grupa preuzelo odgovornost za taj čin, uključujući i Hamas. Dva izraelska političara su dala naslutiti da je napokon došlo do pozitivnik pomaka u Shalitovom slučaju.

"Ne želim ulaziti u detalje, no vjerujemo da je postignut određen napredak u pogledu njegovog oslobađanja." rekao je ministar Me'ir Sheetrit na ulasku na sjednicu vlade u Jeruzalemu. "Nadamo se da će se to uskoro i ostvariti."

"Proces je kompliciran, no napokon sam siguran da će biti oslobođen," rekao je i zamjenik premijera Shimon Peres.

Ovaj je slučaj bio povod Izraelu za napade na Palestinska područja, koji su u zadnje vrijeme dodatno zakomplicirali ionako služenu situaciju između Palestinske uprave i Izraela.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika