20.09.2006. / 15:09

Autor: Martina Zeković

RATNI ZLOČIN

Huber optužio Fabera

Odvjetnik Damira Hubera, Domagoj Rešetar izjavio je na press konferenciji da Hubera već tjedan dana prate policajci u civilu što predstavlja pritisak na svjedoka

Jedan od svjedoka u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša Damir Huber, Općinskom je državnom odvjetništvu Osijek podnio kaznenu prijavu protiv načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera i djelatnika policije Vjekoslava Tapšanjija zbog sprječavanja davanja iskaza. Odvjetnik Damira Hubera, Domagoj Rešetar izjavio je na press konferenciji da Hubera već tjedan dana prate policajci u civilu što predstavlja pritisak na svjedoka. Huber je, kako kaže Rešetar, u srijedu pozvan u PU na obavijesni razgovor radi "davanja obavijesti o sprječavanju svjedoka'‘ i "kako bi ga se navelo na lažni iskaz ili spriječilo u davanju iskaza, što predstavlja kazneno djelo".

Naime, u večernjim satima 18. rujna Hubera je na mobitel nazvao "djelatnik PU osječko-baranjske Vjekoslav Tapšanji i zatražio da se nađu na pet minuta kako bi obavili razgovor vezano uz davanje Huberova iskaza pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu koje je zakazano tek za 6.listopada, što je Huber odbio", izjavio je Rešetar i dodao da je u utorak u 16,45 sati interventna policija uručila Damiru Huberu poziv da u srijedu u 9 sati dođe na obavijesni razgovor, no on se nije odazvao tom pozivu, a ‘"svoj će iskaz dati jedino istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu". Vladimir Faber nije htio komentirati optužbe.

Na novinarskoj konferenciji novinari su pitali Hubera je li bio član BOB-a (Branimirove bojne) na što je on odgovorio da ‘to nije ni postojalo’, te da je on pripadnik 160. brigade.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika