21.09.2006. / 08:49

Autor: Ana Kirin

UN

Chavez: "Bush je đavao"

"Đavo je došao jučer ovdje", rekao je Chavez referirajući se na Bushovo obraćanje skupštini u utorak i dodao: "Došao je ovdje govoriti kao da je vlasnik svijeta"

Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez svoju je verbalnu bitku sa Sjedinjenim Državama u srijedu prenio i u Opću skupštinu UN-a nazvavši predsjednika SAD-a Georgea W. Busha đavlom. "Đavo je došao jučer ovdje", rekao je Chavez referirajući se na Bushovo obraćanje skupštini u utorak i dodao: "Došao je ovdje govoriti kao da je vlasnik svijeta". Ljevičarski venecuelanski čelnik, koji se prošlog tjedna pridružio Iranu u savezu protiv utjecaja SAD-a, optužio je Washington za "dominaciju, eksploataciju i pljačku naroda svijeta". "Obraćam se ljudima Sjedinjenih Država i svijeta da zaustavimo tu prijetnju koja poput mača visi nad našom glavom", rekao je Chavez. Ustvrdio je također da UN po svom sadašnjem sustavu "ne funkcionira" i da je "protudemokratski" te je pozvao na reformu. "Nemoralni veto vlade SAD-a dopustio je da izraelska bombardiranja Libanona potraju više od mjesec dana", kazao je Chavez. "Venezuela danas još jednom predlaže da reformiramo Ujedinjene narode", rekao je Chavez i predložio da se središte UN-a premjesti van SAD-a.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika