21.09.2006. / 10:45

Autor: Marin Medić

ZRAKOPLOVSTVO

Airbus potvrdio još kašnjenja za A380

Matična tvrtka Airbusa je potvrdila da će isporuke novoga super-jumba A380 još kasniti. U razvoj Airbusa A380 je uloženo 12 milijardi eura, a radi se o najvećem putničkom zrakoplovu svih vremena, s kapacitetom za više od 800 putnika.

Matična tvrtka Airbusa je potvrdila da će isporuke novoga super-jumba A380 još kasniti. U razvoj Airbusa A380 je uloženo 12 milijardi eura, a radi se o najvećem putničkom zrakoplovu svih vremena, s kapacitetom za više od 800 putnika. EADS nije priložio podatke o cijeni ili vremenskom roku nove odgode, koja je opet povezana s električnim problemima. Sličan problem je već bio razlogom odgode objavljene u svibnju.

Tvrtka je rekla da će dati daljnje detalje za četiri tjedna, kada će završiti s pregledom cjelokupnog programa. Do 0845GMT dana su dionice EADS-a na pariškoj burzi pale za gotovo 1.5%.

"Iako procjena stanja još traje, nastavljeni problemi s industrijalizacijom električnih komponenti za serijske zrakoplove su prepoznati, te su poduzete korektivne mjere" glasi EADS-ova izjava za tisak.

Rečeno je da AIrbus radi na akcijskom planu, te da će završni raspored isporuka biti objavljen za četiri tjedna. Već je 16 zrakoplovnih tvrtki kupilo zrakoplov vrijedan 250 milijuna dolara. Među njima se nalaze Emirates Airlines, Virgin, Air France i Qantas, koji će svi najvjerojanije tražiti isplatu penala za kasnu dostavu zrakoplova.

Vezane vijesti

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Već i prije početka manifestacije se američki Boeing pohvalio čitavim nizom novih narudžbi. Doduše, njegov model 787 - Dreamliner, nakon velikih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika