21.09.2006. / 16:47

Autor: Martina Zeković

NASA

Sletio Atlantis

Svemirska letjelica Atlantis i njezinih šest astronauta sigurno su sletjeli rano ujutro u četvrtak i time sretno okončali 12-dnevnu misiju čiji je uspjeh nakratko zamaglio misteriozan lebdeći objekt koji je lebdio u njihovoj orbiti.

Svemirska letjelica Atlantis i njezinih šest astronauta sigurno su sletjeli rano ujutro u četvrtak i time sretno okončali 12-dnevnu misiju čiji je uspjeh nakratko zamaglio misteriozan lebdeći objekt koji je lebdio u njihovoj orbiti. Dužnosnici NASA-e pretpostavljaju da njihova najveći strah bio da je riječ o otpadnutom dijelu toplinskog štita. Još su četiri objekta lebdjela oko shuttlea, uključujući i vrećicu za otpad. "Lijepo je biti ponovno kod kuće", rekao je zapovjednik Brent Jett i dodao da je ovih nekoliko dana bilo prilično teško za njih, puno rada i veliki timski trud. Jett i njegov tim napravili su prvi popravak na međunarodnoj svemirskoj stanici Mir od katastrofe shuttlea Columbia prije 3 i pol godine kada je dio toplinskog štita otpao i doveo do katastrofe kada je sedam astronauta izgubilo živote.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika