23.09.2006. / 17:46

Autor: Marin Medić

LOOK4LUSH

Lush u Gliptoteci

Lush je jučer navečer u Gliptoteci obilježio deset godina kreativnosti u svijetu društveno odgovornih kompanija. Ta tvrtka u Hrvatskoj posluje od 1996. godine, kao dio Lush svjetske obitelji čije je sjedište Poole u Engleskoj. Od otvaranja prve prodavaonice u Zagrebu, kao tek druge internacionalne prodavaonice u svijetu, do 2006.

Tvrtka može biti ponosnaTvrtka može biti ponosna Lush je jučer navečer u Gliptoteci obilježio deset godina kreativnosti u svijetu društveno odgovornih kompanija. Ta tvrtka u Hrvatskoj posluje od 1996. godine, kao dio Lush svjetske obitelji čije je sjedište Poole u Engleskoj. Od otvaranja prve prodavaonice u Zagrebu, kao tek druge internacionalne prodavaonice u svijetu, do 2006. Lush se kao međunarodna tvrtka razvija brzo, no i kontrolirano – da bi sada imao preko 350 dućana diljem svijeta.

Lush je obilježen u potpunosti drugačijim pristupom prodaji od sličnih tvrtki. Lushovi sapuni, odnosno „poslastice za ljepotu“ kako ih sami zovu, su u dućanima poslagani na blokove jedan na drugi, izloženi na masivnim drvenim stolovima te ih je na prvi pogled lako zamijeniti za hranu. Kupke su izložene kao savršeno oblikovane jabuke, a sve su to razlozi zašto su posjeti Lush trgovinama iznimno ugodni, te se mogu usporediti s posjetom raskošnoj i urednoj tržnici.

Lush je jučer u Gliptoteci predstavio „look4lush“, novi dizajn kojem je važnost naglasiti važnost dizajna kroz već postojeći dizajn proizvoda i prepoznatljivi interijer. Cijela je ideja ojačana doprinosom hrvatskih dizajnera kroz dizajn radne odjeće i pratećih potrepština, a time se najavljuje i predstavljanje tematskog namještaja.

Iz cijelog se eventa moglo zaključiti da Lush niti nakon deset godina nije izgubio svoj početni šarm „funky businessa“, te da zasluženo nosi titulu zelene i društveno osviještene tvrtke.

Fotogalerija

  • Tvrtka može biti ponosna
  • ...na svoje proizvode..
  • ...kao i način poslovanja...
  • ...pa je bilo razloga za slavlje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika