25.09.2006. / 11:21

Autor: Lucija Božić

VELIKA BRITANIJA

Predstavljanje Blairovog nasljednika

Kancelar Gordon Brown u svom će govoru na konvenciji Laburističke stranke sebe predstaviti kao kandidata koji će donijeti reforme unutar laburističke stranke i preuzeti vodstvo od Tonya Blaira

U Manchesteru, gdje u ponedjeljak počinje konvencija vladajuće Laburističke stranke, desetak tisuća ljudi prosvjedovalo je protiv vanjske politike britanskog premijera Tonyja Blaira, tražeći njegovu ostavku. Početak posljednje konvencije na kojoj će nastupiti kao premijer i stranački lider, Blair je iskoristio je kako bi svoju stranku pozvao da prekine unutarnju borbu za vlast i da se umjesto toga okrene temama kao što su useljavanje i terorizam.

Kancelar Gordon Brown u svom će govoru na konvenciji Laburističke stranke sebe predstaviti kao kandidata koji će donijeti reforme unutar laburističke stranke i preuzeti vodstvo od Tonya Blaira. No, kako navodi BBC, očekuje se da će Brown još jednom iskazati svoju odanost Blairu, hvaleći njegova dostignuća u transformiranju Velike Britanije. Upitan o svom nasljedniku na dužnosti predsjednika stranke i premijera, Blair je u ponedjeljak rekao da će se to pitanje s vremenom riješiti samo od sebe. "Da razjasnim jednu stvar. Gordon je bio odličan ministar i dobro je služio zemlji i stranci i ne odstupam ni od čega što sam prije rekao, ali ovaj tjedan pričam o stvarima od interesa javnosti," izjavio je Tony Blair. I on i Brown zamolili su laburističku stranku da se radije usredotoči na politiku stranke nego na pitanje vodstva.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika