25.09.2006. / 16:01

Autor: Martina Zeković

KORUPCIJA

Vukelić: Nemam veze s aferom "Brodosplit"

Političku pozadinu afere Brodosplit, Vukelić je komentirao tako da "SDP koristi tu situaciju za jeftine političke poene

Na konferenciji za novinare Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić rekao je da nema nikakve veze s aferom "Brodosplit" te da će istraga utvrditi tko ima. Nadzorni odbor "Brodosplita" s Vukelićem na čelu koji je trebao utvrditi je li ugovor, u kojemu se 6 milijuna dolara dovodi u vezu s pranjem novca štetan za brodogradilište,navodno nije pronašao ništa sporno. Političku pozadinu afere Brodosplit, Vukelić je komentirao tako da "SDP koristi tu situaciju za jeftine političke poene. No, ta afera, nema veze ni s HDZ-om niti s Vladom". Vukelić je rekao kako je "žalosno da se jedna vrlo ozbiljna tema kao što su hrvatska brodogradilišta pod krinkom brige za brodogradilište politizira i nastoji napadati bez argumenata i činjenica. Ako je cilj riješiti stanje u brodogradnji treba se inzistirati da se otkrije istina i da se kažnjava, a ne da se upetljava politika ili stranka. Vlada podržava hrvatsku brodogradnju i ustrajat će na programu njenog restrukturiranja, što do sada nije uspjelo niti jednoj Vladi".
Do sredine tjedna Državno bi odvjetništvo trebalo podignuti kaznene prijave protiv odgovornih osoba u aferi "Brodosplit".

Krajem prošlog tjedna Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja odobrilo je, na zahtjev Ministarstva gospodarstva, državne potpore za sanaciju četiri brodogradilišta u ukupnom iznosu od 4,2 milijarde kuna. Od toga je Brodosplit Brodogradilištu namijenjeno 1,687 milijardi kuna, Brodotrogiru 624,86 milijuna kuna, 3. Maj brodogradilištu 1,67 milijardi kuna te Brodogradilištu Kraljevica 220,78 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika