27.09.2006. / 15:44

Autor: Ana Kirin

SABOR

Sukobi zbog rušenja u Rogoznici

HNS-ovac Jakša Marasović rekao je kako su kuće koje Ministarstvo ruši u općini Rogoznica sagrađene ilegalno, ali da je ilegalno i njihovo rušenje, budući da općina nema prostornog plana. Ministrica Marina Matulović-Dropulić odbacila je njegove tvrdnje

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić odbacila je u Saboru tvrdnju HNS-ovca Jakše Marasovića da Ministarstvo selektivno ruši bespravno sagrađene objekte, odnosno da su neki građani ‘jednakiji’ pred državom. Marasović je u srijedu tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva kazao kako su kuće koje Ministarstvo ruši u općini Rogoznica sagrađene ilegalno, ali da je ilegalno i njihovo rušenje, budući da općina nema prostornog plana. Pitao je i kada će početi rušiti ilegalne objekte u Zagrebu, Kaštelima ili Splitu.

Ministrica mu je odgovorila da su i u tim gradovima rušeni ilegalni objekti, ali isključivo oni koje nije moguće legalizirati, što je slučaj i u drugim sredinama. Naglasila je kako postoji prostorni plan Šibensko-kninske županije, iz kojega se jasno vidi da su kuće u Rogoznici izgrađene na području koje nije građevinsko. Kazala je i da je Ministarstvo u Rogoznici rušilo i prije dvije godine, ali da je bespravna gradnja nastavljena. Ocijenivši da je prošla vlast dodatno potaknula bespravnu gradnju, Marina Matulović-Dropulić je istaknula da je 2001. godine prostorne planove imalo svega 157 jedinica lokalne samouprave, a da je trenutno gotovo ili pred donošenjem 466, od ukupno 550 prostornih planova.

Marasović je i nakon njenog odgovora ustrajao na tvrdnji da je rušenje selektivno. "Ljudi dolje vjeruju da im se kuće ne bi rušile da su srpske ili romske", rekao je HNS-ov zastupnik.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika