10.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HDZ

PAŠALIĆ ISKLJUČEN IZ HDZ-A

PAŠALIĆ ISKLJUČEN IZ HDZ-A

Kao što se i očekivalo, dr. Ivić Pašalić u utorak je isključen iz HDZ-a. Visoki stranački sud časti donio je jednoglasnu odluku o bezuvjetnom Pašalićevu isključenju, priopćio je predsjednik suda Florijan Boras. Pašalić je, smatra sud, nanio veliku štetu ugledu HDZ-a time što je tvrdio da je stranačko vodstvo nelegalno, da je nesposobno voditi državu, te da će HDZ na slijedećim izborima doživjeti fijasko.
U HDZ-ovim kuloarima prevladava mišljenje da je ovom odlukom Visokog stranačkog suda časti postignut dvostruki rezultat: predsjednik stranke dr. Ivo Sanader je definitivno eliminirao svog najvećeg protivnika što će imati za posljedicu prestanak bavljenja unutarstranačkim pitanjima i okretanje ka slijedećim izborima. Vezano uz to, smatraju hadezeovci, stranka može očekivati povećanje rejtinga u domaćoj i inozemnoj javnosti.
Što se samog Pašalića tiče, koji nije htio komentirati isključenje, mediji špekuliraju kako je za očekivati da osnuje novu, vlastitu stranku. U samom HDZ-u, međutim, očekuju njegov prijelaz u HIP – stranku Miroslava Tuđmana. Čelnici HDZ-a ističu kako se ne pribojavaju mogućeg odljeva stranačkih kolega sklonih Pašaliću.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika