29.09.2006. / 07:48

Autor: Marin Medić

ZAGREB

Petrač danas pred sudom

Suđenje će početi čitanjem USKOK-ove optužnice koja Hrvoja Petrača tereti da je s Ivanom Matekovićem dogovorio otmicu Zagorčeva sina i poticao na nju.

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas počinje ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču zbog sudjelovanja u otmici maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca. Petraču je već u odsutnosti suđeno, te je proglašen krivim za poticanje otmice maloljetnika i osuđen na šest godina zatvora. Kaznu je potvrdio Vrhovni sud, no budući da mu je suđeno u odsutnosti, ima pravo na ponovljeno suđenje.

Petrač je trenutačno u zatvoru u Remetincu Remetincu, gdje je smještennakon izručenja iz Grčke u kojoj je lani uhićen na temelju međunarodne tjeralice. Suđenje će početi čitanjem USKOK-ove optužnice koja Hrvoja Petrača tereti da je s Ivanom Matekovićem dogovorio otmicu Zagorčeva sina i poticao na nju.

Zagorčev sin otet je 23. veljače 2004. ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Novac do danas nije pronađen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika