29.09.2006. / 14:50

Autor: Ana Kirin

POŽEGA

Službenici blokirali ulaz u zgradu Županije

Službenici i namještenici Požeško-slavonske županije najavili su da će ulaz ostati zatvoren dok oni ne dobiju plaće

Službenici i namještenici Požeško-slavonske županije, koji štrajkaju već 18 dana jer gotovo šest mjeseci nisu dobili plaće, blokirali su u petak ulaz u zgradu Županije. Najavili su da će ulaz ostati zatvoren dok oni ne dobiju plaće.

Na taj potez, koji je kao mogućnost u slučaju da se problem ne riješi najavio Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, službenici Županije odlučili su se nakon sindikalnog sastanka održanog u petak ujutro. Sindikalni povjerenik Ljuban Čolić rekao je na konferenciji za novinare pred zgradom Županije da su prošli svi rokovi koje je sindikat dao svom poslodavcu, te da u tom razdoblju uistinu nisu učinjeni nikakvi pomaci. "Blokada ulaznih vrata Županije, kao radikalnija mjera štrajka, trajat će sve dok se zahtjevima sindikata ne udovolji", rekao je Čolić.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas ustvrdio je da je požeško-slavonski župan glavni krivac za blokadu računa Županije i neisplatu plaća. Rekao je da za zaposlenike Županije nije važno tko je kriv jer njih zanima jedino isplata plaća, a do tada će ulaz u Županiju za sve biti zatvoren. Od 7 do 15 sati na ulazu dežuraju sami zaposlenici koji su ponovo zatražili razumijevanje svojih sugrađana za nastalu situaciju.

Vezane vijesti

Nađena mrtva 75-godišnjakinja, sumnja se na ubojstvo

Nađena mrtva 75-godišnjakinja, sumnja se na ubojstvo

Tijelo 75-godišnje žene nađeno je jutros oko 7,30 sati u obiteljskoj kući u hodniku iza ulaznih vrata, u naselju Poloje na kućnom broju 45 kod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika