29.09.2006. / 15:59

Autor: Martina Zeković

ZADAR

Štrajk u Tvornici konopa i veziva

Radnici traže povećanje niskih plaća, poboljšanje uvjeta rada i regulaciju radnog vremena

Radnici zadarske Tvornice konopa i veziva od danas su u štrajku zbog toga što poslodavac nije pristupio pregovorima o sklapanju kolektivnog ugovora. "Radnici traže povećanje niskih plaća, poboljšanje uvjeta rada i regulaciju radnog vremena. Željeli smo sve riješiti mirnim razgovorom, ali poslodavac nije pokazao nikakvo zanimanje. Tražimo povećanje osnovice plaće s 1650 kuna na 1910 kuna, ali i pregovore. Nama nije u interesu da strojevi stoje, jer poslova ima", rekla je glavna sindikalna povjerenica Melanija Pletikosa.

Pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija objasnio je da se "većina proizvoda zadarske Tvornice konopa i veziva izvozi na britansko tržište, a gdje je novac za radnike? Štrajk nije uperen protiv interesa tvrtke, nego zaposlenici samo žele sjesti za stol s poslodavcima, koji nisu htjeli primiti ni sindikalnu povjerenicu, iako su to po zakonu trebali".Uranija je najavio da će se u idućih pet dana pokušati naći miritelj između poslodavca i radnika kako bi se riješili nastali problemi. Prema podacima objavljenima u medijima ove godine, Tvornicu konopa i veziva Fond za privatizaciju prodao je 1994. Josi Tokiću i Tomi Sumari iz Australije te Anti Keri iz Zagreba po cijeni od 3.883.960 kuna.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika