30.09.2006. / 11:36

Autor: Ana Kirin

SAD

Kongresmen slao "bolesne" poruke tinejdžeru

Dan nakon što je bivši kongresni poslužitelj izašao u javnost s informacijom da ga je Foley kao 16-godišnjaka uznemiravao s e-mail porukama, republikanski kongresmen Mark Foley podnio je ostavku

Republikanski kongresmen Mark Foley s Floride u petak je podnio ostavku predsjedniku Predstavničkog doma američkog Kongresa, dan nakon što je bivši kongresni poslužitelj izašao u javnost s informacijom da ga je Foley tijekom 2005., kada je imao 16-godina, uznemiravao s e-mail porukama koje je okarakterizirao kao "bolesne".

U e-mail porukama, koje je pribavila udruga Građani za odgovornost i etičnost iz Washingtona (CREW), Foley komentira kongresnog poslužitelja govoreći "upravo sam mu poslao e-mail...on je tako dragi dečko...djeluje puno starije nego što je....u sjajnoj je formi...upravo sam završio biciklističku turu od 25 milja i sada idem u teretanu....kako ti se sviđa u školi ove godine..?". Foley potom u poruci traži od poslužitelja njegovu fotografiju. Mladić koji je proslijedio te poruke drugom članu kongresnog osoblja, opisao je poruke kao "bolesne, bolesne, bolesne". "Možda sam paranoičan, no to me izluđuje", naveo je poslužitelj u jednoj poruci koju ima CREW. Glasnogovornik je u Foleyevo ime izjavio za CNN kako kongresmen priznaje da se dopisivao s bivšim poslužiteljem, ali negira da je u tome bilo išta neprimjereno. TV mreža ABC u večernjim je vijestima objavila kako postoje i druge Foleyeve e-mail poruke koje su "slikovitije i štetnije naravi".

Do neugodne afere i ostavke u republikanskim redovima dolazi mjesec i pol prije parlamentarnih izbora u studenom, na kojima će, kako se očekuje osvajanje većne u Kongresu ovisiti od nekoliko zastupničkih mjesta. Foley, koji je slovio kao umjereni konzervativac, odrađivao je svoj šesti mandat i očekivao se njegov siguran reizbor, no sada je njegov protukandidat, demokrat Tim Mahoney u velikoj prednosti. Prema izbornom zakonu, Foleyevo ima mora ostati na izbornom listiću, a stranka će odlučiti kome će pripasti glasovi koje osvoji.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika