02.10.2006. / 09:59

Autor: Goran Jurić

HRVATSKA

Promijenite operatera i zadržite broj

Jedna od najvećih prepreka prilikom promijene operatera do sada je bila i neminovna promjena broja telefona koju je bio potrebno javiti svim poznanicima i poslovnim partnerima, što je pogotovo poslovnim korisnicima predstavljalo nepremostivu zapreku u promijeni mobilnog operatera. Nakon godinu dana odgađanja operateri su napokon ponudili i uslugu prijenosa broja, skupa sa predbrojem.

To konkretno znači da ćete svoj telefonski broj, skupa sa predbrojem (091, 098, 095, ...) moći zadržati, a promijeniti svog mobilnog operatera. Tako ćete na primjer moći imati telefonski broj sa predbrojem 091, a biti korisnik T-mobile (dosadašnji 098) mreže i T-mobileu plaćati sve svoje usluge.

Najveći problem prilikom prijenosa broja su tarife operatera koje obično imaju nižu cijenu za razgovore unutar mreže. Tako više iz samog broja mobilnog telefona neće biti moguće odrediti u koju točno mrežu spada pozivani korisnik. No u tom slučaju javit će vam se automat sa snimljenom porukom koji će vas o tome obavijestiti.

Ovo je velika novost za korisnike mobilnih mreža koji će od sada svoje novce moći plaćati kompaniji koja im ponudi najbolje uvjete. Pitanje je doduše koliko će korisnika stvarno i iskoristiti ovu uslugu s obzirom na to da uvođenje ove usluge u drugim zemljama nije dovelo do velikih promjena udjela operatera na tržištu.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika