02.10.2006. / 18:50

Autor: Martina Zeković

BiH

Komšić pobijedio zahvaljujući glasovima Tuzlaka

Prema informacijama Općinskog izbornog povjerenstva Tuzla, koje završava postizborni posao, na osnovu 70 posto prebrojanih glasačkih listića za Predsjedništvo BiH, kandidat Stranke za BiH Haris Silajdžić dobio je najviše glasova, a drugi po broju glasova je Željko Komšić

Iz Izbornog stožera ŽOSDP BiH Tuzla navode da je definitivno jasno da je Željko Komšić dobio najviše glasova u Tuzlanskoj županiji i time pobijedio Ivu Miru Jovića, kandidata HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva.
Prema informacijama Općinskog izbornog povjerenstva Tuzla, koje završava postizborni posao, na osnovu 70 posto prebrojanih glasačkih listića za Predsjedništvo BiH, kandidat Stranke za BiH Haris Silajdžić dobio je najviše glasova. Drugi po broju glasova je Željko Komšić, kandidat SDP-a, treći Mirnes Ajanović, kandidat Patriotskog bloka BOSS - SDU i četvrti Sulejman Tihić, kandidat SDABiH. Glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Mišo Relota izjavio je u ponedjeljak Agenciji FENA da je Željko Komšić, kandidat SDPa- BiH, "glasovima nehrvata" izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. "Gledajući hrvatsko biračko tijelo, Ivo Miro Jović pobijedio je protukandidate", izjavio je Relota.
U Republici Srpskoj prebrojano je 40 posto glasova iz 35 općina. Za kandidata SNSD-a Nebojšu Radmanovića glasovalo je 56,25 posto birača, za kandidata SDS-a Mladena Bosića 23,38 posto, a za kandidata NS Radom za boljitak Ranka Bakića 3,18 posto.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika