03.10.2006. / 12:26

Autor: Nacionalova redakcija

Anne Hathaway

U filmu "Vrag nosi Pradu", snimljenom prema bestselleru Lauren Weisberger, glumica Anne Hathaway glumi neuglednu djevojku koja postavši asistentica glavne urednice modnog časopisa Runway doživi potpunu fizičku transformaciju i iz ružnog se pačeta pretvori u prelijepu labudicu. No toj 23-godišnjoj glumici to nije prva takva uloga. Prije pet godina svoj je filmski debi ostvarila glumeći američku srednjoškolku koja sazna da je ustvari princeza fiktivne europske kraljevine Genovije, zbog čega također doživi potpuni make-over.

Anne HathawayAnne Hathaway U filmu "Vrag nosi Pradu", snimljenom prema bestselleru Lauren Weisberger, glumica Anne Hathaway glumi neuglednu djevojku koja postavši asistentica glavne urednice modnog časopisa Runway doživi potpunu fizičku transformaciju i iz ružnog se pačeta pretvori u prelijepu labudicu. No toj 23-godišnjoj glumici to nije prva takva uloga. Prije pet godina svoj je filmski debi ostvarila glumeći američku srednjoškolku koja sazna da je ustvari princeza fiktivne europske kraljevine Genovije, zbog čega također doživi potpuni make-over. Tom se ulogom moderne Pepeljuge u Disneyjevu filmu "Princezini dnevnici" Anne Hathaway nametnula u Hollywoodu, a režiser tog filma, Garry Marshall, za nju je izjavio da je "kombinacija Julije Roberts, Audrey Hepburn i Judy Garland". Postala je idol djevojčicama širom svijeta, zbog čega su joj nuđene samo slične uloge pa se požalila da je zarobljena u bajkama. "Prije nego što sam bila princeza bila sam glumica", izjavila je ogorčeno.

Anne Hathaway ime je dobila po supruzi Williama Shakespearea, pa je u Engleskoj, gdje je to opće poznata činjenica, svi zezaju. Rodila se 1982. u newyorškoj četvrti Brooklyn, u dobrostojećoj obitelji. Otac Gerard je odvjetnik, a majka Kate glumica i pjevačica koja ju je odmalena poticala da krene njezinim stopama. Odgojena je u strogom katoličkom duhu pa je kao djevojčica namjeravala postati časna sestra. Od toga je odustala kad je s 15 godina saznala da je njezin brat Michael homoseksualac. Izjavila je da ne može pripadati crkvi koja se protivi njegovu seksualnom opredjeljenju.

Nakon završene srednje škole u New Jerseyju, krenula je na fakultet te se pridružila jednoj kazališnoj skupini. Ulogu u "Princezinim dnevnicima" navodno je dobila jer se najviše svidjela režiserovoj unuci. Film je doživio uspjeh i kod gledatelja i kritičara, te se počela spominjati kao dobar uzor djeci, za što nije skrivala da joj smeta, kao i imidž nove "ljubimice Amerike".

Ostatak teksta pročitajte u novoj broju Extre.

Fotogalerija

  • Anne Hathaway
  • Lijepoj Anni..
  • ...smo odlučilo posvetiti...
  • ...više prostora.
  • Pitate zašto?
  • Pogledajte još jednom ovu galeriju...
  • ...i zaključite sami.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika