03.10.2006. / 15:46

Autor: Nacionalova redakcija

BiH

Poraženi Jović prijeti odlaskom Hrvata iz BiH

Ivo Miro Jović iz HDZ-a BiH ne želi se pomiriti s izbornim neuspjehom o čemu svjedoče njegovi medijski istupi poput onog za Avaz kako će "nastaviti obavljati dužnost člana Predsjedništva BiH, bez obzira na formalni izborni rezultat" te kako "Hrvati svoje nezadovoljstvo mogu izraziti i izlaskom iz države..."

Dok Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koja će imati najveći broj zastupnika u budućem Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine tražit će mandat za sastav nove vlade, HDZ BiH o koalicijama se nije izravno očitovao jer su u toj stranci još uvijek zaokupljeni ishodom izbora za Predsjedništvo odnosno porazom Ive Mire Jovića. Sam Jović u svojim izjavama iz dana u dan ide korak dalje, a za Avaz je u utorak izjavio kako će nastaviti obavljati dužnost člana Predsjedništva BiH, bez obzira na formalne izborne rezultate te da su sve opcije moguće kako bi se spriječilo da Komšić predstavlja Hrvate u BiH. U protivnom će se, kazao je, "desiti nešto šokantno u ovoj zemlji" što može biti i "tragično". "Hrvati svoje nezadovoljstvo mogu izraziti i izlaskom iz države (BiH). I to je moguće.. Nas u BiH nitko nije tjerao, to je naša draga volja... Sve je moguće, sve je otvoreno nakon ovoga", kazao je Jović.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika