03.10.2006. / 18:15

Autor: Ana Kirin

VIJEĆE EUROPE

Deseta godišnjica članstva Hrvatske u VE

Pri obraćanju zastupnicima Parlamentarne skupštine Sanader je istaknuo kako je RH izvršila sve obveze preuzete članstvom u Vijeću te da će i dalje aktivno pridonositi svim segmentima rada te organizacije

Desetogodišnjicu članstva u Vijeću Europe Republika Hrvatska svečano je obilježila nastupom premijera Ive Sanadera na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Strasbourgu, priopćilo je Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Vijeću Europe. U sastavu izaslanstva RH bili su i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović te ministar kulture Božo Biškupić . Pri obraćanju zastupnicima Parlamentarne skupštine Sanader je istaknuo kako je RH izvršila sve obveze preuzete članstvom u Vijeću te da će i dalje aktivno pridonositi svim segmentima rada te organizacije, ključne u promicanju ljudskih prava, demokracije i pravne države, kao temeljnim vrijednostima izgradnje Europe u širem smislu. Djelovanje RH u sklopu Vijeća komplementarno je njezinim nastojanjima da što uspješnije i brže provede nužne reforme na putu prema članstvu u euroatlantskim integracijama.

Na travnjaku ispred zgrade Vijeće Europe tim je povodom predsjednik Vlade u nazočnosti predsjednika Parlamentarne skupštine Renea van der Lindena i glavnog tajnika Terryja Davisa svečano otkrio skulpturu Vaska Lipovca "Vježbač", što ju je RH poklonila Vijeću Europe. U sklopu obilježavanja članstva otvorena je i izložba pod nazivom "Hrvatski spomenici na UNESCO-vom popisu svjetske baštine".

U utorak se obilježava i prva godišnjica otvaranja pristupnih pregovora između Hrvatske i Europske unije. Prva faza screeninga završava 18. listopada, a potkraj studenoga očekuje se izvješće o napretku Hrvatske tijekom prve godine pregovora.

Vezane vijesti

Đava te odnija taku ludu!

Đava te odnija taku ludu!

Vijećnici HDZ-a napustili su jutros sjednicu splitskoga Gradskog vijeća ocjenjujući da je ona "još jedan igrokaz SDP-a u koaliciji s Kerumom", jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika