04.10.2006. / 11:25

Autor: Ana Kirin

PLESNI SPEKTAKL

Fire of Anatolia: Drevna čarolija plesa

Jedna od najvećih svjetskih plesnih trupa, Fire of Anatolia, održat će svoj prvi nastup u Hrvatskoj 18. listopada u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Fire of Anatolia spojila je u sebi folklorne plesove Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, jer prostor te turske pokrajine istočno od Bospora, između Crnog mora i Mediteranastoljećima predstavlja most, susret ali i bojno polje svjetova i kultura. Trupu je 1999. nakon mnogo godina rada i istraživanja osnovao Mustafa Erdogan, pod imenom "Sultans of the Dance". Nakon godinu i pol vježbe i priprema prva predstava održana je 3. svibnja 2001., a na prvu turneju izvan Turske, sad već pod imenom Fire of Anatolia, krenuli su 2002. godine. Do danas je ples turskih plesača koji oživljavaju sve ono što je Anatolija bila i jest u svijetu vidjelo preko 10 milijuna ljudi. Fire of Anatolia drži rekord u Guinessovoj knjizi rekorda za najbržu plesnu točku.

Ulaznice u pretprodaji mogu se naći u CD shopovima: Croatia Records, Aquarius, Dancing Bear, Dallas, Free Bird; u Integralu (pothodnik) te u sustavu Eventim (www.eventim.hr) po cijeni od 170, 190, 210 i VIP 280 kuna.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika