28.04.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

NACIONAL

ISPRIKA STIPI TOJČIĆU ZBOG POGREŠKE U TJEDNIKU NACIONAL

ISPRIKA STIPI TOJČIĆU ZBOG POGREŠKE U TJEDNIKU NACIONAL

U broju Nacionala, s datumom 29. travnja 2003. objavljen je tekst pod naslovom “Mario Iveković optužio je Crikvenca, Bandića i Tojčića za prikrivanje pljačke u Croatia Busu” u kojem se, uz kronologiju najvećeg i najdužeg privatizacijskog skandala u Hrvatskoj, prepričava sadržaj pisma što ga je sindikalni lider Mario Iveković 28. ožujka 2003. uputio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Za prikrivanje kriminala u Croatia Busu Mario Iveković izrijekom je optužio dvojicu političara istog imena i prezimena: Stipu Stojčića, bivšeg šefa Zagrebačkog kolodvora iz HDZ-a, ali i današnjeg dogradonačelnika Zagreba iz redova HNS-a.
Greškom autorice Jasne Babić, dvojica Tojčića predstavljeni su u Nacionalu kao jedna osoba, pa je zato HNS-ovcu Tojčiću, aktualnom zagrebačkom dogradonačelniku, pripisana funkcija bivšeg šefa Zagrebačkog kolodvora. Autorica i redakcija Nacionala ispričava se zbog te pogreške, premda ona ne mijenja činjenicu: da u svome pismu sindikalni lider Iveković, uz dvadestetak visokih pravosudnih, političkih i državnih prvaka, i Stipu Tojčiću iz HNS-a smatra krivim za prikrivanje financijskih malverzacija u Croatia Busu.

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika