05.10.2006. / 14:47

Autor: Marin Medić

Ujedinjeni narodi su značajno pojačali sigurnost u svojem ženevskom sjedištu nakon primitka prijetnje napadom. Prema internoj bilješci upućenoj osoblju uprave Ureda UN-a u Ženevi, a koje se domogla francuska agencija France Press, švicarske vlasti upozorile su UN da je moguć teroristički napad između 5. i 10. listopada. "UN shvaća tu prijetnju ozbiljno i poduzima iznimne sigurnosne mjere ne prekidajući zasad svoje aktivnosti", stoji u bilješci. "Nemamo informacije o vrsti napada kojom se prijeti, niti o načinu na koji bi trebao biti izvršen,“ izjavila je glasnogovornica organizacije Marie Heuze. Odbijajući dramatizirati, ona je potvrdila je da je razina uzbune bila "malo viša" od normalne te da je glavni direktor Ureda UN-a Sergej Ordžonikidze izdao naređenje da se pojačaju mjere sigurnosti.

Moguće je vidjeti pojačane ophodnje oko zgrade UN-a, no posao se nastavlja bez prekida. Zgrada UN-a je smještena u velikom ograđenom parku, a u njoj radi oko 1600 ljudi.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika