05.10.2006. / 16:25

Autor: Ana Kirin

PLIVA

Prodaja Plivinih dionica Barru

Državni udio, udio EBRD-a te AZ i Raiffeisen OMF-ova ukupno iznose 27,2 posto, dok je kod Središnje depozitarne agencije do srijede za Barrovu ponudu deponirano 1.422.568 ili 7,65 posto dionica Plive. U Barrovoj se ponudi pak navodi kako će ona biti uspješna ukoliko američka kompanija stekne više od 50 posto dionica Plive

Uprava Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom odlučila je prihvatiti ponudu kompanije Barr Pharmaceuticals te joj prodati 230.752 dionice Plive, koje čine 1,2 postotni udio u hrvatskom farmaceutu, objavljeno je u četvrtak iz tog društva. Istu je odluku u srijedu objavio i AZ obvezni mirovinski fond, koji će Barru prodati 2,6 postotni udio u Plivi, dok je prošloga tjedna Barrovu ponudu prihvatila i Europska banka za obnovu i razvoj, čiji je udjel u Plivi 5,4 posto. Vlada je pak ovog tjedna Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje preporučila da 3.117.127 ili 18 posto dionica Plive prenese u imovinu Umirovljeničkog fonda, što se također tumači kao prvi korak ka prihvaćaju Barrove ponude.

Državni udio, udio EBRD-a te AZ i Raiffeisen OMF-ova ukupno iznose 27,2 posto, dok je kod Središnje depozitarne agencije do srijede za Barrovu ponudu deponirano 1.422.568 ili 7,65 posto dionica Plive. U Barrovoj se ponudi pak navodi kako će ona biti uspješna ukoliko američka kompanija stekne više od 50 posto dionica Plive. Javna ponuda Barra za preuzimanje Plive po cijeni od 820 kuna po dionici traje još pet radnih dana, odnosno do srijede, 11. listopada.

Ponudu američkog Barr Pharmaceuticals za kupnju dionica Plive u četvrtak je odlučila prihvatiti i Uprava društva za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Invest, čiji su fondovi Balanced i Central Europe zajedno vlasnici 200.022 ili 1,076 posto dionica Plive, objavljeno je iz tog društva.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika