06.10.2006. / 09:43

Autor: Ana Kirin

SRBIJA

Ivana Dulić Marković za bojkot referenduma

Već su brojne nevladine organizacije i izvanparlamentarne stranke najavile da će građane pozvati na bojkot referenduma o novom Ustavu Srbije

Potpredsjednica G17 plus i potpredsjednica srbijanske vlade u ostavci Ivana Dulić Marković izjavila je u četvrtak da će na sjednici Glavnog odbora svoje stranke u nedjelju predložiti bojkot referenduma o novom Ustavu Srbije. Kako je kazala na konferenciji za novinare u Novom Sadu, takav će prijedlog obrazložiti izostankom javne rasprave o nacrtu budućeg ustava, nedovoljnom autonomijom Vojvodine u usvojenom dokumentu i izostankom automatske primjene europskog zakonodavstva. "Moje stajalište je da ne trebamo sudjelovati na referendumu o takvom Ustavu", kazala je ona.

Iz njene stranke nitko nije želio dati službenu izjavu, već je priopćeno da je G17 plus demokratska stranka, u kojoj Ivana Dulić Marković, kao članica Glavnog odbora, ima pravo iznijeti bilo koji prijedlog u vezi s aktualnom političkom situacijom. Predsjednik te stranke, ministar financija u ostavci Mlađan Dinkić ranije je najavio da će u nedjelju pozvati građane na izlazak na referendum, koji će se održati 28. i 29. listopada, i glasovanje za novi Ustav Srbije.

Taj poziv građanima su već uputili predsjednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, dok su brojne nevladine organizacije i izvanparlamentarne stranke najavile da će građane pozvati na bojkot referenduma, na kojem bi se za novi najviši državni akt trebalo izjasniti više od polovine od ukupno upisanog broja birača u Srbiji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika