06.10.2006. / 15:18

Autor: Martina Zeković

OTMICA

Petračev sin idejni začetnik otmice

Navodno je motiv bilo osamostaljenje Novice Petrača koji je smatrao da Zagorec otmicu ne može prijaviti zbog sumnjivog porijekla novca

Sin Hrvoja Petrača Novica Petrač svjedočio je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu gdje je izjavio da je on idejni začetnik otmice sina generala Zagorca, a da njegov otac o svemu nije znao ništa, prenijeli su mediji. Prema njegovim riječima Ico Mateković okupio je ekipu otmičara nakon što je Novica Petrač predložio da otmu Tomislava Zagorca. Navodno je motiv bilo osamostaljenje Novice Petrača koji je smatrao da Zagorec otmicu ne može prijaviti zbog sumnjivog porijekla novca. Novica Petrač je zbog sudjelovanja u otmici Tomislava Zagorca, pravomoćno osuđen na tri i pol godine, otac Hrvoje na šest godina zatvora.

Prema svjedočenju Petrača, Mateković je bio ljut na bivšeg poslovnog partnera Zagorca jer je njegovom bratu Liberu, također optuženom za sudjelovanje u otmici, ostao dužan novac i jer je postao general, a da "na frontu nije ispalio ni metka već je ratovao iz ureda". Novica tvrdi da je tražio da se "akcija", u kojoj je on bio zadužen za dobivanje informacija iznutra, izvede kada njegov otac ne bude u Hrvatskoj. Sve ostalo trebao je dogovoriti Mateković koji je navodno mogao doći do ljudi spremnih na sve. Neki od sudionika nisu bili spremni oteti dijete generala dok im Novica Petrač nije rekao da iza svega stoji njegov otac. izjavio je kako se kaje zbog svega što je učinio Tomislavu Zagorcu, njegovoj majci i svom ocu. Nakon pokajničkog govora svoga sina Novice, Hrvoje Petrač se rasplakao.

Petračeve navode o tajnim računima generala Zagorca, komentirao je i predsjednik Stipe Mesić koji je rekao da on taj novac traži već dugo, pa je zbog toga i dobio nadimak Fukara. Sada je, kaže vrijeme da se to riješi. "Tajne službe i Državno odvjetništvo dobili su naputak da taj problem riješe. Odgovor je uvijek bio da je procedura u tijeku i da banke ne žele odati tajnu. Međutim, banke nikad neće odati tajnu dok nije pokrenut kazneni postupak", naglasio je predsjednik Mesić.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika