Objavljeno u Nacionalu br. 569, 2006-10-09

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Istarski župan Jakovčić likvidirao "Glas Istre"

Između fašista i župana Ivana Jakovčića nema bitne razlike

OTVORENO (Četvrtak, HRT 1, 22.40)

Smijenjena je glavna urednica gđa Eni Ambrozić i šest njenih najbližih suradnika i najuglednijih novinara "Glasa Istre". To su one privatne novine protiv kojih je stalno harangirao istarski župan Ivan Jakovčić koji se ni večeras nije ustručavao. Najprije je, gledajući Hloverku u oči kao djetešce kad kaka, izjavio da on nema ništa s tom masovnom smjenom. Odmah potom da su te novine samo pisale laži o Istri i o njemu, a krunski mu je argument bio "pet godina ja nemam intervju u Glasu Istre". Krvoločnu smjenu čak sedmorice novinara, što može izvesti samo osvetoljubiv provincijalni diktator Jakovčićeva kalibra, sam gosp. župan Jakovčić komentirao je optimistično: "Ja se nadam da će istarsko novinarstvo sada dobiti priliku da piše istinu". Ne postoji istarsko novinarstvo, nego istarska rakija, istarsko vino, sjajno reče nezahvalna gđa Eni Ambrozić. Umjesto da na pulskoj rivi fašistički grubo palicama razbije tiskarske strojeve, namještaj i novinare, a novine spali, naš fini Jakovčić potrudio se da nepoćudna ona i još šestero njenih lijepo dobiju cipelu.

POSEBNOST BAŠTINE, TREBA LI NAM? (Utorak, HRT 1, 23.16)

Upropaštavanje Hvara putem lokalnog prostornog plana, umjesto da u pristojno vrijeme ide u neku od bezbroj inflatornih brbljaonica otvorenih na svim našim televizijama (osim na autističnoj RTL TV), pojavilo se u kasan noćni sat kao proizvod Dokumentarnog programa, simbola mucavosti. Nema veze, neka pati Otvoreno, Kontraplan, U sridu, Lice nacije, Piramida, Logoreja, Verbalna srdobolja i Nedjeljom u ništa, jer tema je strašna, a aktualnost joj je dala istodobna Sanaderova izjava u Dnevnicima, kojom se država odriče odgovornosti, jer tko će bolje, kaže na način premijera i gangstera naš Ivo Sanader, od lokalne samouprave znati što s nedirnutim morskim uvalama, zar mi u Zagrebu? Dok se on tako retorički pita, stvari su došle dotle da su protiv planirane sječe šume stoljetnih borova na hvarskom poluotoku Pelegrinu ustale čak i Hrvatske šume. Čuli smo upraviteljicu Šumarije Hvar Danku Jelen, predsjednicu eko-udruge Sunčani Hvar i kapetanicu duge plovidbe Đannu Fio, prof. Vinka Trbuškovića, arhitekte Brunu Poropata i Ratka Katičića, Marka Hrastu iz Brusja, Bartula Huljića, Antu Stanića i sve ostale fine i normalne ljude, ali redateljici Ivi Jelačić ne čestitamo na ovom obrazovnom programu, nego na uvrštenju gnjevne građanke Jelke Kovačić koja je jednostavno rekla "tu vlada samo novac". Građanka Kovačić je to rekla na temelju preuređenja bivšeg hotela "Park" i nagle dogradnje četvrtog i petog kata, kojih prije nije bilo, ali će sada zauvijek ostati, kao spomen lokalne korupcije koju tako žarko štiti S kao Sanader. Ni kriv ni dužan Dokumentarni program HRT-a uletio je u veliki biznis. Kupovanje poljoprivredne zemlje uz more i njeno pretvaranje u građevinsko zemljište, tzv. prenamjena, najnoviji je način upropaštavanja i pljačke, pa ako je Tuđman kriminalcima dao prljave tvornice, romantični Sanader dat će im nedirnute morske uvale na dar. Pljačka pljačku stiže, a u Saboru i opet, kao da je rat, nema zakonske inicijative da se zaustave lokalni kriminalci, jer ne bi imalo smisla da udari svoj na svoga.

DOBRO JUTRO, HRVATSKA (Petak, HRT 1, 7.00)

Nešto prije devet sati najprije smo kod Fodora imali mladu urbanu pojavu što živi u Americi i dobitnik je dva Emmyja i jednog Tellyja. Genijalac se zove Boško Grubić (kad je svirao bio je Bobby G) i rodom je iz Siska. Potom kod Karmele V.C. Tomislav Goluban, mala usna harmonika, član skupine "Little Pigeon’s For Hill Blues" i hrvatski Sonny Terry koji je izveo najavni singl drugog albuma što zove se "0,5". Tužaljka glasi: "Kad zidem van, ne smem popit ni kap/i tak sam razderal deset pari šlap/ja se slažem da pijancu ni mesto na cesti, al nisam ja pijanec, ja griote volim jesti". Refren je "ko je zel nek ih vrne, naših nula celi pet", što kao diplomatsku notu vladi ne podržavamo, ali kao muzičke note da, vrlo, provjerite u utorak u Tvornici.

DNEVNIK NOVE TV (Četvrtak, 19.15)

Prokleti Slovenci. Hrvatski policajci susretljivo propuste Hrvata i kolegu, bivšeg policajca, šefa splitskih specijalaca i ubojicu u bijegu, k tome s krivotvorenim hrvatskim pasošem, ali ne lezi vraže. Vijest glasi: Slovenska policija uhitila je ubojicu ki se imenuje Vinko Budiša. Dnevnik poštene javne HRT nije jasno objavio da su Vinka Budišu kolege pustile u Sloveniju, nije objavio sve svinjarije kojima je hrvatsko sudstvo i policijotstvo pogodovalo ubojici, ali Dnevnik Nove TV sve je to objavio. I da je izrečena kazna od 4 godine i 11 mjeseci, umjesto pet godina, samo zato jer kad dobiješ pet godina ne možeš na slobodi čekati izvršenje kazne, i da je Budiša tri godine izbjegavao zatvor, i da je suđenje trajalo sedam godina, i da je Budišin pištolj nestao tijekom suđenja itd. itd. Sve to nije stalo u pošteni Rvacki Dnevnik u pola osam i sve se to lijepo zaokružilo danas na Bregani, kad je nasmiješeni (a kakav bi drugi bio) Vinko Budiša predao svoju putovnicu slovenskom policajcu. Prokleti Slovenci, uvijek nam sve pokvare.

NOGOMET: HRVATSKA - ANDORRA (Subota, HRT 2, 20.05)

Nogometni menadžer i bivši nogometaš Igor Štimac službeni je komentator utakmica hrvatske državne reprezentacije. On i Božo Sušec toliko se lijepo dopunjuju u tome kako biti dosadan da je više nego jasno kako je netko od njih dvojice tu suvišan, ali pustimo sad to. Štimac je komentator utakmica u kojima igraju njegovi igrači, npr. Niko Kranjčar, pa je unikatna svjetska divota slušati Kranjčareva vlasnika Štimca kako hvali svojeg nogometaša Kranjčara, jer takvo što može se dogoditi samo na javnoj Hrvatskoj televiziji, ružnoj kao novi sat prije Dnevnika i poslovi obitelji Petrač. Za sukob interesa (drugo ime za kriminal) na HRT-u još nisu čuli, kao što ni voditelj A. Stanković nije čuo da Dinamov šef Mamić ne bi smio biti to što je, pa Stankoviću to na svoje uvijene načine mora objašnjavati njegov nogometni gost Marković, za kojeg većina Stankovićeve publike nikad nije čula.

SHPITZZA (Nedjelja, HRT 1, 22.10)

Siromaštvo izlizane forme i krajnju duhovnu bijedu cijele emisije večeras prirodno dopunjuje kriminal voditelja koji se pojavljuju s velikim logom sponzora na odjeći. Onaj predsjednik Vijeća HRT-a Ljevak, pa ona ravnateljica HRT-a Nemčić zovu to skrivenom reklamom, tj. nečim što je zabranjeno, ali draže od svega im je takvu zločinačku aktivnost ne primjećivati. Gđa Nemčić nije ni prstićem maknula kada se Blažičko ove godine jednom (sigurno zabunom) odjenuo u majicu s krokodilčekom, pa će čestita ravnateljica na isti način reagirati i sada, kad su preko voditeljičine haljine išla ogromna kosa slova veličine Veline tikve.email to:Ivan Starcevic

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika