10.10.2006. / 16:30

Autor: Nacionalova redakcija

NOGOMET

Zbog navijača UEFA zaprijetila izbacivanjem

UEFA je zaprijetila drastičnim kaznama, isključivanjem iz natjecanja ili oduzimanjem bodova, ukoliko bude navijačkih incidenata ili vrijeđanja igrača na rasnoj osnovi.

Uoči utakmice s Engleskom UEFA je zaprijetila HNS-u s rigoroznim kaznama ukoliko bude navijačkih izgreda. Prema novo donesenom pravilniku reprezentacije se mogu kazniti oduzimanjem bodova ili čak izbaciti s natjecanja zbog ponašanja navijača. Glasnogovornik UEFA-e upozorio je HNS zbog ponašanja navijača na prijateljskoj utakmici s Italijom u Livornu kad je skupina navijača formirala kukasti križ. Slično ponašanje ili vrijeđanje tamnoputih engleskih navijača bit će puno strže kažnjeno. Organizaciju utakmice s posebnim naglaskom na ponašanje navijača nadgledat će dvojica UEFA-inih izaslanika za sigurnost.

Ravnatelj policije Marijan Benko izjavio je da se policija posebno priprema za ovu utakmicu, te da ne bi trebalo biti propusta kao na nedjeljnoj utakmici s Andorom kada je pripremljena velika bakljada. Za propuste na toj utakmici glavni tajnik Zorko Srebrić i HNS-ov glavni djelatnik za sigurnost Zoran Cvrk okrivli su redarsku službu, te poručili da redarska služba morat bolje odraditi posao na utakmici s Engleskom.

U Zagrebu se očekuje više od 4.500 engleskih navijača. Našoj policiji pomagat će engleske kolege. Britanske vlasti oduzele su putovnice oko 3.300 registriranih huligana kako bi spriječili njihov dolazak u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika