11.10.2006. / 18:03

Autor: Lucija Božić

HRVATSKA

Istraga o nezakonitom raspolaganju novcem za obranu

Sumnje u nezakonitosti s raspolaganjem novcem za obranu Hrvatske o kojima su mediji godinama nagađali aktualizirane su izjavama Hrvoja Petrača, jednog od optuženika za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin kazao je u srijedu da će policija u suradnji s tužiteljstvom, USKOK-om i Uredom za sprječavanje pranja novca istražiti navodne nezakonitosti u raspolaganju novcem prikupljenim za obranu Hrvatske. Na upit novinara u kojoj je fazi policijska istraga u tom slučaju, ministar nije precizirao, no rekao je da u "policiji niti jedan predmet ne stoji te da će, kao i u svim ostalim slučajevima, poduzeti sve da se to istraži".

Sumnje u nezakonitosti s raspolaganjem novcem za obranu Hrvatske o kojima su mediji godinama nagađali aktualizirane su izjavama Hrvoja Petrača, jednog od optuženika za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. On je na ponovljenom suđenju nizom pitanja insinuirao da je Zagorec imovinu stekao na nezakonit način, a među ostalim spominjao je i tajne bankovne račune u inozemstvu, otvorene radi prikupljanja novca za obranu Hrvatske. Na upit je li policija već razgovarala s Petračem, Kirin nije odgovorio.

Državno odvjetništvo je najavilo da će policiji dati nalog da ispita Petračeve tvrdnje. Na upit je li riječ o štetnom slučaju za HDZ i Vladu jer su se navodne nezakonitosti događale u vrijeme vladavine te stranke tijekom 1990-ih, Kirin je odgovorio potvrdno. Naglasio je da se zbog toga i zbog javnosti taj slučaj mora raščistiti, ali ne, kako je rekao, na temelju indicija, već na temelju čvrstih dokaza.

Vezane vijesti

Mesić: "Kirinova ostavka bila bi moralni čin"

Predsjednik Mesić na otvaranju Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma prokomentirao je rezultate istrage o tragediji na Kornatima. Još je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika