12.10.2006. / 09:04

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Privedeno 218 navijača

Navijači su dovedeni u zagrebačke policijske postaje zbog narušavanja javnog reda i mira između hrvatskog državljanina S.P. (1980) i engleskog L.D.M. (1977) oko 15 sati u Bogovićevoj ulici u ugostiteljskom objektu "Bulldog pub"

U srijedu navečer za vrijeme i nakon nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Engleske na Maksimirskom stadionu policija je privela ukupno 218 navijača, 187 domaćih te 31 stranog. Navijači su dovedeni u zagrebačke policijske postaje zbog narušavanja javnog reda i mira između hrvatskog državljanina S.P. (1980) i engleskog L.D.M. (1977) oko 15 sati u Bogovićevoj ulici u ugostiteljskom objektu "Bulldog pub". Najveći incident dogodio se na raskrižju Kennedyjevog trga i ulice Svetice kada se sukobilo 100-tinjak pripadnika domaćih navijačkih skupina Bed Blue Boysa i Torcide. Skupina engleskih navijača je na ulazu tribine jug Maksimirskog stadiona napala ovlaštene osobe i pokušala srušiti zaštitnu ogradu. Pri tome su uz djelatnike zaštitarske tvrtke intervenirali i policajci te je privedeno ukupno 25 engleskih navijača, a ozlijeđena su tri djelatnika zaštitarske tvrtke. Dvije su osobe privedene zbog posjedovanja i korištenja pirotehničkih sredstava dok je za ostale izgrednike, koji su tijekom utakmice palili baklje, u tijeku postupak utvrđivanja identiteta. Štete na imovini i na sredstvima javnog prijevoza nije bilo, izvijestio je Ured načelnika zagrebačkog PU-a.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika