12.10.2006. / 11:44

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Nastavak suđenja za klevetu o pronevjeri

Na Općinskom sudu u Zagrebu održat će se ročište u povodu tužbe za klevetu kojom je Hrvoje Šarinić tužio hrvatskog iseljenika Radovana Smokvinu koji ga je u novinama prozvao da je pronevjerio novac.

Smokvina je prije dvije godine tužio Šarinića zbog "zbog pronevjere 192.000 kuna". On je tražio da mu se vrati novac koji je njegova obitelj 1991. darovala za obranu Hrvatske, a kako tvrdi, taj novac nije potrošen za tu namjenu već da ga je zloupotrijebio Hrvoje Šarinić, bivši savjetnik pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. U tužbi se navodi da je 1991. tadašnji zamjenik ministra obrane pokojni Gojko Šušak tražio od hrvatskih iseljenika da uplaćuju novac za pomoć Hrvatskoj na račun "Fondovi za potporu Hrvatske" u banci u austrijskom gradu Villachu. Šušak je u svojim proglasima naglašavao da će svi koji daju novac moći provjeriti što se s tim novcem događa te da će se taj novac višestruko provjeravati. Smokvina međutim tvrdi da je izvještaje o potrošnji tražio, ali ih nikad nije dobio te je naknadno saznao da vlasnik računa u austrijskoj banci nije bila hrvatska Vlada nego da su to bili Šarinić i Šušak.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika