13.10.2006. / 11:23

Autor: Lucija Božić

AFGANISTAN

Kanadske trupe bore se s divovskom marihuanom

General Rick Hillier, šef kanadskog obrambenog postava rekao je kako talibanski borci koriste ove šume kao zaklon

Kanadske trupe koje se u Afganistanu bore protiv talibana naišle su na neočekivanog i moćnog neprijatelja; skoro neprohodne šume stabljika marihuane visoke 3 metra. General Rick Hillier, šef kanadskog obrambenog postava rekao je kako talibanski borci koriste ove šume kao zaklon.

''Biljke marihuane vrlo lako apsorbiraju energiju i toplinu. Vrlo je teško probiti se sa toplinskim napravama i treba biti vrlo pažljiv kako talibani ne bi iskočili unutra ili van iz tih šuma marihuane. Pokušali smo ih spaliti s fosforom, ali to nije uspjjelo. Također smo ih pokušali spaliti sa benzinom, no ni to nije uspjelo. Biljke su trenutno toliko pune vode da ih je nemoguće spaliti'', rekao je Hillier. Kada su ih pokušali spaliti plamenom samo su neke stabljike uhvatile plamen, no nekoliko vojnika je zahvatio plamen nošen vjetrom te su odlučili da to i nije najbolji način borbe s divovskim stabljikama marihuane.

Jedan vojnik je izjavio kako nikada nije mislio da će izreći riječi: ''Ta prokleta marihuana''.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika