13.10.2006. / 16:39

Autor: Nacionalova redakcija

ZAGREB

Građevinari odbili graditi Bandićeve stanove

Građevinari su odbili prihvatiti promjene ugovora, te prijete tužbama gradu Zagrebu

Udruga poslodavaca graditeljstva u kojoj je zastupljeno 17 građevinskih tvrtki i Industrogradnja odbili su graditi stanove koje subvencionira grad Zagreb i prijete tužbom ukoliko jamstva za izvođenje radova porastu sa sadašnjih 10 na 20 posto. Naime, građevinske tvrtke se žale na promjenu aneksa ugovora prema kojemu bi jamstva porasla s dosadašnjih 10 posto na 20 posto, zbog čega bi porasli  penali za kašnjenja te se ne bi priznao porast troškova do 20 posto. Građevinari optužuju Grad da ih pokušava istisnuti kako bi se posao izravnom pogodbom dodijelio pogodnijima. UPGH zajedno s Industrogradnjom izvode radove vrijedne 1.425 milijardi kuna, što je dvije trećine ukupne vrijednosti svih radova . Kako će im prosječno  biti isplaćeno 600 do 650 eura po četvornom metru, strahuju da im radovi neće biti isplativi .UPGH zahtjeva da se poštuju stari ugovori koji su sklopljeni s APN-om za izgradnju stanova POS-a na istoj lokaciji, ili da se raspiše novi natječaj. Nove ugovore je prihvatilo osam tvrtki koje su započele radove na prvih 600 od 2773 stanova na lokaciji u Sesvetama.
Direktor holdinga Slobodan Ljubičić kaže kako su u restriktivnije odredbe ugovora išli kako bi osigurali investiciju i izbjegli nepravodobno i nekvalitetno izvođenje radova. Ističe i kako je Grad iskazao dobru volju ponudivši im posao po starim ugovorima, ali da je sada potrebna i dobra volja izvođača. Ukoliko je ne bude, rekao je,  za sve zgrade koje ne budu pristali raditi postojeći izvođači, bit će raspisan natječaj.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika