18.10.2006. / 14:31

Autor: Ana Kirin

ITALIJA

Velika protumafijaška akcija

U operaciji, u kojoj su provedena uhićenja u više gradova na jugu Italije, sudjelovalo je 300 karabinjera

Velika protumafijaška operacija, s nalozima za uhićenje 36 osoba koje je potpisalo protumafijaško tužiteljstvo u Catanzaru, provedena je u srijedu ujutro na jugu Italije. U operaciji, u kojoj su provedena uhićenja u više talijanskih gradova, sudjelovalo je 300 karabinjera. Istraga je razotkrila odgovorne za 42 ubojstva u međumafijaškim ratovima koji su trajali od 1977. do 1989. godine.

Među rasvijetljenim događajima je i ubojstvo tadašnjeg direktora zatvora u Cosenzi, Sergia Cosmaija, iz 1985. godine, koje je provela mafija zvana 'ndrangheta' u regiji Calabriji. Utvrđeno je da je to ubojstvo naručio šef 'ndranghete' Franco Perna, za kojim je također izdan nalog za uhićenje. Ubojstvo je naručeno jer je Pernina mafija htjela preuzeti kontrolu nad zatvorom, čemu se direktor zatvora suprotstavio. Ubojice su bili braća Dario i Nicola Notargiacomo, iz Pernina mafijaškog klana, koji su uhićeni 1994. godine i osuđeni prvotno na doživotni zatvor, a nakon što su počeli surađivati s pravosuđem i otkrivati pozadinu mafijaških poslova, kazna im je smanjena i već su na slobodi.

Još se traga za bjeguncem Pasqualom Condellom, koji je na popisu od 36 imena u nalogu za uhićenja koji je potpisala protumafijaška tužiteljica iz Catanzara Tiziana Macri. Condella, za kojim se traga od 1997. godine, nalazi se na popisu ministarstva unutarnjih poslova s imenima 30 najopasnijih bjegunaca.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika