20.10.2006. / 11:20

Autor: Nacionalova redakcija

SPLIT

Tonina Sanader pronašla plaće radnika?

Novac koji je pronašla supruga splitsko-dalmatinskog župana mogao bi pripadati makedonskom poduzetniku.

Tonina Sander: 'Našla sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme'Tonina Sander: 'Našla sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme'Novac, 68 tisuća eura koje je na parkiralištu trgovačkog centra Mercator kod Solina pronašla Tonina Sanader, supruga splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera, najvjerojatnije pripada poduzetniku iz Makedonije, javlja Radio Dalmacija. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj izjavila je za Radio Dalmaciju kako je u postaju Solin pristupio 50-godišnji muškarac, koji je izjavio da je u utorak u popodnevnim satima izgubio novac na parkiralištu Mercatora. Gubitak novca nije prijavio jer nije vjerovao da će ga netko vratiti. Novac, je, tvrdi, bio namijenjen za isplatu plaća radnicima koji izvode građevinske radove. Policija će u petak s njim obaviti razgovor. Makedonac je policiji izjavio da je u Hrvatsku unio 100 tisuća eura što je potvrdila granična policija. Novac je u utorak na parkiralištu trgovačkog centra Mercatone pronašla Tonina Sanader. Pronalazak nije prijavila policiji nego spremila novac u auto i otišla s kćeri na kavuu trgovački centar. Cijeli događaj je vidjela jedna prolaznica koja je obavijestila policiju i rekla im broj registarskih oznaka Twinga u koji je novac bio spremljen. Policija je provjerom tablica pronašla vlasnicu vozila i na mobitel nazvala Toninu Sanader. Županova supruga je odmah policiji predala novac i otišla u policijsku postaju dati izjavu u kojoj je navela da je novac nije namjeravla zadržati nego je s kćeri na kavi dogovarala kako će novac predati policiji. U izjavi za medije gospođa Sanader je izjavila da se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme, te dodala: "Mogu reći da sam u prvi trenutak bila u nedoumici radi li se o skrivenoj kameri i lažnom novcu. Prije nego što sam se snašla tu je već bila policija". Zabačeni dio garaže u kojemu je novac pronađen njie pokriven kamerama, a radnici u obližnoj auto praonici nisu ništa vidjeli.
Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj ističe kako osoba po zakonu nije dužna prijaviti pronađene stvari ili novac, već je to moralna dužnost svakog građanina. "Međutim, ako se javi osoba koja je izgubila određenu imovinu ili ima informaciju o tome tko ju je pronašao, tada ju je onaj, tko je pronašao, dužan vratiti onomu kome pripada", kazala je.

Fotogalerija

  • Tonina Sander: 'Našla sam se na krivom mjestu u krivo vrijeme'

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika