20.10.2006. / 15:09

Autor: Martina Zeković

ČAKOVEC

Ostavka zamjenice međimurskog župana

"Ako će ova moja ostavka smiriti uzburkane strasti Međimurja, dajem ju s osobitim zadovoljstvom", rekla je Marciuš Posavec

Diana Marciuš Posavec, zamjenica međimurskog župana i njegova supruga, dala je ostavku, kako kaže, zbog izrazitog medijskog i političkog pritiska na nju kao osobu, na način koji često prelazi granice dobrog ukusa, a što je najvažnije, narušava daljnje normalno i djelotvorno djelovanje Poglavarstva Međimurske županije. "Ako će ova moja ostavka smiriti uzburkane strasti Međimurja, dajem ju s osobitim zadovoljstvom", rekla je Marciuš Posavec. Tvrdi da nije bila u sukobu interesa jer su mjerodavne državne institucije izjavile da sukob ne postoji, te je istaknula da je u proteklih godinu dana predano radila na realizaciji ciljeva iz resora za koji je bila zadužena. U ta su zaduženja uključeni besplatni prijevoz učenika, javno-privatno partnerstvo u području školstva, uvođenje zdrave prehrane u škole i vrtiće, rad osnovnih škola u jednosmjenskoj nastavi, djelovanje na osnivanju Međimurskog veleučilišta, obnovu utvrde Zrinskih, rad na projektu gospodarenja školskim dvoranama te olakšavanje rada civilnom sektoru.
Župan Josip Posavec (HNS) u Aktualnom je satu sjednice županijske Skupštine odbio navode pojedinih medija i političkih stranaka da mu je sadašnja supruga, inače predsjednica Upravnog vijeća Muzeja Međimurja, namjestila posao pri nabavi informatičke opreme za tu ustanovu. Njegova privatna tvrtka u kojoj je s bivšom suprugom suvlasnik u polovičnom iznosu, na natječaju je dobila posao informatičkog opremanja Muzeja, vrijedan oko 200 tisuća kuna.
Supružnici Posavec tvrde da je postupak nabave bio zakonit i transparentan.
Županijski HNS još je u lipnju, dok par nije ozakonio vezu, izglasao nepovjerenje dožupanici i tražio od nje da odstupi s dužnosti.

Vezane vijesti

SDP-ov zastupnik uskoro na optuženičku klupu

SDP-ov zastupnik uskoro na optuženičku klupu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv načelnika općine Goričan i novog saborskog zastupnika SDP-a Maria Moharića,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika