23.10.2006. / 09:57

Autor: Goran Jurić

SVIJET

Američka arogancija i glupost u Iraku

Američkih diplomat izjavio je da je njegova zemlja pokazala zavidnu količinu arogancije i gluposti u rješavanju situacije u Iraku, te priznao da je Washington napravio mnoge pogreške u vanjskoj politici prema ovoj ratom-razorenoj zemlji.

"Pokušali smo napraviti najbolje što možemo, no vjerujem da ima puno mjesta za kritiku, jer – bez sumnje – bilo je arogantnosti i gluposti u rješavanju pitanja sa Irakom“, izjavio je direktor javne diplomacije u uredu za Blisko-Istočna pitanja, Alberto Fernandez, u intervjuu za Al-Jazeeru u nedjelju popodne.

Fernandez, koji je intervju davao na Arapskom, dodao je da je SAD spremne za razgovor s onima "koji brinu za Irak“ kako bi prekinuli jačanje razdora među civilima u Iraku. Glasnogovornik američkog državnog ureda, Sean McCormack negirao je ove tvrdnje. "Otvoreni smo za dijalog. Svi mi na kraju dana vjerujemo.... da je rješenje za pakao u Iraku vezano za efikasno nacionalno pomirenje u Iraku“.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika