23.10.2006. / 18:00

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Saborsko povjerenstvo Glavašu skinulo imunitet

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora skinulo je u ponedjeljak poslijepodne imunitet zastupniku Branimiru Glavašu. Time je udovoljilo zahtjevu Državnog odvjetništva RH koje je skidanje imuniteta zatražio na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku a kako bi se Glavaša moglo pritvoriti i provesti istragu o njegovoj umiješanosti u tzv. slučaj selotejp.

Povjerenstvo je pak odgodilo raspravu o zahtjevu za skidanjem Glavaševa imuniteta koji je podnio Županijski sud u Zagrebu, ocijenivši da je taj zahtjev pravno dvojben, budući da je istražni sudac Zdenko Posavac pritvor odredio prije nego što je zastupniku skinut imunitet. Saborsku sjednicu su prije glasovanja napustili HSP-ovi zastupnici Vlado Jukić i Pero Kovačević, te nezavisni zastupnik Slaven Letica. Za skidanje imuniteta Glavašu bili su HDZ-ovi članovi Povjerenstva, osim Ivane Sučec Trakoštanec koja je bila suzdržana, a za je glasovala i Ivana Krivec Posavec iz SDP-a. Pretpostavlja se da bi Glavaš već tijekom večeri trebao biti priveden kod istražnog suca u Osijek kako bi dao iskaz.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika