Objavljeno u Nacionalu br. 571, 2006-10-24

Autor: Nacionalova redakcija

BRAND: DINERS

Vodeći kartičar na hrvatskom tržištu

Otkako je 12. prosinca 1969. ušao na hrvatsko tržište, kao prva kartica u jugoistočnoj Europi, i uopće kao prva kartica u svijetu, Diners Club, pod vodstvom predsjednika Uprave Žarka Kraljevića, postao je lider kartičarskog poslovanja na hrvatskom tržištu, a danas u Hrvatskoj ima izdano više od 450.000 kartica. Uspješnost poslovanja Diners Cluba Adriatic u Hrvatskoj prepoznata je i u svijetu. U posljednjih deset godina, Diners Club Adriatic, franšiza Diners Cluba International, tri je puta na marketinškoj konferenciji Diners Cluba proglašen najboljom franšizom među 49 zemalja regije EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).

Žarko Kraljević predsjednik Uprave Diners Cluba Adriatic,   vodeće kartičarske kuće u HrvatskojŽarko Kraljević predsjednik Uprave Diners Cluba Adriatic, vodeće kartičarske kuće u Hrvatskoj Otkako je 12. prosinca 1969. ušao na hrvatsko tržište, kao prva kartica u jugoistočnoj Europi, i uopće kao prva kartica u svijetu, Diners Club, pod vodstvom predsjednika Uprave Žarka Kraljevića, postao je lider kartičarskog poslovanja na hrvatskom tržištu, a danas u Hrvatskoj ima izdano više od 450.000 kartica. Uspješnost poslovanja Diners Cluba Adriatic u Hrvatskoj prepoznata je i u svijetu. U posljednjih deset godina, Diners Club Adriatic, franšiza Diners Cluba International, tri je puta na marketinškoj konferenciji Diners Cluba proglašen najboljom franšizom među 49 zemalja regije EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).
Isto tako, Diners Club Adriatic lider je u uvođenju novih tehnologija i razvijanju novih proizvoda, čime svojim korisnicima omogućuje dodatne pogodnosti korištenja novih usluga. To najbolje dokazuju tri nagrade Best New Initiative, koju je Diners Club Adriatic osvojio u konkurenciji najrazvijenijih zemalja s iznimno dugom kartičarskom tradicijom, a dodjeljuje se za najbolji novi proizvod među franšizama Diners Cluba International u svijetu. Ove je godine istoimenu nagradu osvojio za Diners Club D2C karticu, prvu karticu na svijetu s dva čipa. Diners Club D2C kartica je prvi put objedinila tehnologije kontaktnog i beskontaktnog čipa, tako da korisnici osim standardnog kontaktnog plaćanja putem POS uređaja s čitačem kontaktnog čipa, mogu koristiti i beskontaktno plaćanje. Pri beskontaktnom plaćanju dovoljno je samo prisloniti karticu na čitač i naplata se obavi automatski. Sustav beskontaktnog plaćanja mnogo je jednostavniji i sigurniji, a do sada su ga uvele slovenske autoceste DARS i prvi put u Europi, zasad u testnoj fazi, McDonald’s na McDriveu.
Diners Club Adriatic jedini je razvio i E-card, proizvod koji članovima omogućuje najsigurniju kupnju preko interneta. Svi troškovi učinjeni njome izražavaju se na redovitim mjesečnim računima osnovne kartice, a Diners Club preuzima odgovornost za sve troškove nastale eventualnom zloupotrebom te kartice. Diners Club uvijek je otvoren novim članovima svih dobnih skupina te nudi široku paletu različitih vrsta privatnih i poslovnih kartica koje odgovaraju određenom životnom stilu. Ponuda standardnih kartica kreće se od Junior katice za najmlađe, Studentske te Obiteljske kartice za one srednjih godina pa sve do Senior kartice za članove iznad 55 godina.
Diners Club kartica prva je kreditna kartica u svijetu koja je svojim članovima ponudila mogućnost da koriste kreditne kartice u svom poslovanju. Godine 1975. Diners Club International pokrenuo je corporate kartice, što je označilo početak novog doba u razvoju uspješnog modernog poslovanja. Danas Diners Club nudi široku paletu različitih poslovnih kartica koje nude mnoge brojne pogodnosti korisnicima.
Predsjednik Uprave Žarko Kraljević napominje kako je Diners Club tradicionalno okrenut financiranju sporta i humanitarnom radu. “Diners Club, a i ja osobno, dobili smo više priznanja za humanitarni rad. Tri godine zaredom bili smo glavni pokrovitelji dobrotvorne akcije ‘Tisuću i jedna noć’ u organizaciji Američke trgovačke komore u Zagrebu, na kojoj se prikupljaju sredstva za razminiranje. Za te akcije odlikovao me predsjednik Republike Stjepan Mesić Ordenom reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski”, kazao je Kraljević. Preko zajedničke kartice s Hrvatskim olimpijskim odborom, daruje 1 posto ukupnog prometa ostvarenog tom karticom hrvatskoj krovnoj sportskoj organizaciji. Sudjeluje i u radu jedne od najvećih humanitarnih organizacija u svijetu - Lions Cluba, čiji su projekti liječenje sljepoće i mnogi drugi, donirajući 1 posto od iznosa ukupnog prometa Lions Clubu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika