02.05.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

SVIJET

AMERIKANCI NE ŽELE UHITI BIVŠEG MINISTRA INFORMIRANJA

AMERIKANCI NE ŽELE UHITI BIVŠEG MINISTRA INFORMIRANJA

Bivši irački ministar informiranja Mohammed Saeed al-Sahhaf, koji se tijekom iračkog rata istakao svojim nijekanjem američkih uspjeha čak i kada su Amerikanci već bili u središtu Baghdada, moli Amerikance da ga uhite, ali oni to ne žele. Sahhaf je američko zauzimanje Baghdada – navodno – dočekao u gradu, te se sklonio u kuću svoje tetke. Nakon što su Amerikanci uspostavili donekle kontrolu nad gradom on je – navodno preko posrednika – stupio u kontakt sa njima, kako bi pregovarao o uvjetima svoje predaje, ali su Amerikanci odbili s njim o tome pregovarati, jer se on uopće ni ne nalazi na listi članova režima Saddama Husseina, koje oni traže. Kao što je poznato Amerikanci su napravili listu od 55 imena, čije su slike stavili na igraće karte, te podijelili svojim vojnicima da prema tim kartama traže Husseina i njegove suradnike. No, na tim se kartama Sahhaf ne nalazi, pa ga američki vojnici ne žele uhititi.
On, navodno, sada moli Amerikance da ga uhite, jer se boji za svoju sigurnost, a oni su mu utoliko išli na ruku da su pod pasku stavili kuću u kojoj se nalazi. Sahhaf je sa svojim konferencijama za novinstvo, na kojima je sve do posljednjih trenutaka pričao nevjerojatne besmislice kako će Amerikanci biti uništeni, postao izuzetno popularan u SAD, a navodno je i sam predsjednik George W. Bush znao prekidati posao da bi gledao njegove konferencije za novinstvo kako bi se mogao smijati, te govorio: “To je moj čovjek”

Vezane vijesti

CONCACAF Gold Cup: Amerikanci krenuli pobjedom

CONCACAF Gold Cup: Amerikanci krenuli pobjedom

Utakmicama skupine C zaključeno je 1. kolo CONCACAF Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, koje se održava u SAD-u od 25.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika