25.10.2006. / 17:58

Autor: Goran Jurić

SAD

Bush priznao probleme u Iraku

Američki predsjednik izjavio je na novinskoj konferenciji u Bijeloj Kući da je zabrinut za situaciju u Iraku, no da je izuzetno važno da američke trupe tamo ostanu i istjeraju pobunjenike. „Amerika će pobijediti, osim ukoliko ne odemo prije nego što je posao obavljen“, izjavio je i dodao da „samo vojna akcija, neće spriječiti nasilje“. „Na kraju, Iračani i njihova vlada morat će donijeti tešku odluku potrebnu za rješenje problema.“ O slanju novih postrojbi ( u Iraku je već 144 tisuće vojnika) odlučit će general George Casey, a ukoliko to zatraži Bush će ga podržati.

Busheva administracija pod velikim je pritiskom kako se izbori bliže. Politika SAD-a prema Iraku se nije promijenila od 2003., te je broj nezadovoljnih svakim danom sve veći. Promjena politike prema Iraku jedna je od udarnih točaka Demokrata, a sada su je već i neki prominentni Republikanci počeli zagovarati.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika