27.10.2006. / 07:27

Autor: Marin Medić

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš napokon u pritvoru

Branimir Glavaš je od četvrtka navečer u 19.30 sati u pritvoru u zatvoru Remetinec u koji se predao uz prisustvo svoga odvjetnika. U Remetincu bi trebao ostati trideset dana.

Branimir Glavaš je napokon ušao u zatvor u RemetincuBranimir Glavaš je napokon ušao u zatvor u Remetincu Branimir Glavaš je od četvrtka navečer u 19.30 sati u pritvoru u zatvoru Remetinec u koji se predao uz prisustvo svoga odvjetnika. U Remetincu bi trebao ostati trideset dana.

Protiv Branimira Glavaša se na zagrebačkome Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilima. Put za njegov odlazak u pritvor je otvorilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora, koje je odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem zastupničkog imuniteta. Povjerenstvo je prihvatilo ponovljeni zahtjev istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavašu skine imunitet u istrazi u tzv. slučaju garaža zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Povjerenstvo je prihvatilo i današnji zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva iz Zagreba koje je pritvaranje Glavaša zatražilo i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se sumnjiči. Nakon toga istražni sudac Posavec je dao policiji nalog da uhiti Glavaša.

"Potpuno sam spreman na ono što mora proći. Bio sam svjestan činjenice da ovaj dan mora doći i meni je konačno u interesu da se ovo privede kraju što se vuče 15-tak godina“, izjavio je Glavaš.

"Obranom sebe branim dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji danas služe samo za ostvarivanje interesa pojedinih skupina od izbora do izbora.“


Snimio: Igor Šoban

Fotogalerija

  • Branimir Glavaš je napokon ušao u zatvor u Remetincu

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika