27.10.2006. / 15:14

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Sveučilište od studenog seli na "hrvatski Harvard"

Budući sveučilišni kampus smjestit će se u borongajske kasarne, a do tada će se iz jednog od mnogobrojnih objekata vojarne, koji je najspremniji za useljenje fakulteta, iseliti preostalo osoblje MORH-a, nakon kojih će njihovo mjesto zauzeti 2000 studenata

Na “hrvatski Harvard” prvi se, već 20. studenog, sele Hrvatski studiji. Budući sveučilišni kampus smjestit će se u borongajske kasarne, a do tada će se iz jednog od mnogobrojnih objekata vojarne, koji je najspremniji za useljenje fakulteta, iseliti preostalo osoblje MORH-a, nakon kojih će njihovo mjesto zauzeti 2000 studenata, prenio je Jutarnji list. "Time će početi prva od tri faze u sklopu kojih bi od sada već bivše vojarne trebao nastati popularno zvani hrvatski Harvard", potvrdio je pomoćnik ministra znanosti za financije, Stipe Mamić . U prvoj fazi na Borongaj će preseliti još tri veleučilišta te nekoliko fakulteta koji su Sveučilištu prioriteti zbog manjka prostora.

Ma rko Pranjić, voditelj Hrvatskih studija kaže kako će se oni preseliti čim budu zadovoljeni minimalni uvjeti, pa i u pola semestra ukoliko to bude potrebno. "Mi ovdje nemamo nikakve uvjete, stoga ćemo se preseliti čim se objekt bivšeg zapovjedništva opremi klupama, stolicama i informatičkom opremom potrebnom za održavanje nastave. Kako je objekt veličine 3300 četvornih metara te sadrži dvadesetak predavaonica, odgovarao bi potrebama Studija", izjavio je Pranjić. Svu navedenu opremu zajedničkim bi snagama trebali osigurati MZOŠ, Sveučilište u Zagrebu te sveučilišni centar Hrvatski studiji.

Nakon Hrvatskih studija na Borongaj sele Edukacijsko-rehabilitacijski, Fakultet političkih znanosti i Fakultet prometnih znanosti.

Vezane vijesti

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nedopustivim je ocijenio da profesori pojedinih fakulteta pristup ispitu uvjetuju kupnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika