27.10.2006. / 15:26

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Votkom se otrovalo 400 ljudi

U ruskom gradu Pskovu zbog trovanja votkm umrlo 15 ljudi, a još 400 završilo je u bolnici.

Petnaestero ljudi je umrlo i još 400 završilo u bolnici u ruskom gradu Pskovu koji se nalazi nedaleko od Latvijske granice nakon što se otrovalo najvjerojatnije zagađenom votkom. Lokalne vlasti su proglasile izvanredno stanje kako bi mogle zaplijeniti i prekontrolirati votku koja se prodaje. Jedan od glavnih uzročnika smrti u Ruskoj Federaciji, posebno među muškom populacijom je alkohol od kojeg godišnje umre 42.000 ljudi. Samo u nekoliko posljednjih dana novinska agencija Itar-Tass javila je o smrtnim slučajevima trovanja s alkoholom u sibirskom gradu Irkutsku kada je umrlo 18 ljudi, a u uralskom gradu Kirovu umrla je 21 osoba.
Prema procjenama ruskog ministarstva zdravstva svaki treći muškarac u Rusiji je alkoholičar i svaka sedma žena. Predsjednik Vladimir Putin je kao riješenje ovog, za Rusiju gorućeg problema, predložio da se proizvodnja votke ponovno vrati pod državno okrilje. Riječ je o tržištu vrijednom 9 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Ruski ministar financija apelirao: Tko puši i pije votku pomaže državi

Ruski ministar financija apelirao: Tko puši i pije votku pomaže državi

Tko pije votku i puši cigarete, taj pomaže rješavanju socijalnih problema u državi, ocijenio je u srijedu ministar financija Aleksej Kudrin govoreći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika