27.10.2006. / 18:14

Autor: Martina Zeković

PARIZ

Neredi progone Pariz i nakon godinu dana

Gomila u Clichy-sous-Bois nosila je transparent na kojem je pisalo da su dvojica dječaka iz imigrantskih obitelji "umrla za ništa"

Oko 500 ljudi promarširalo je u tišini predgrađima Pariza u sjećanje na dva dječaka čije su smrti uzrokovale nerede širom Francuske prošle godine. Gomila u Clichy-sous-Bois nosila je transparent na kojem je pisalo da su dvojica dječaka iz imigrantskih obitelji "umrla za ništa". Ministar unutrašnjih poslova Nicolas Sarkozy naredio je policiji da pojača sigurnost u autobusima, nakon što ih je nekoliko oteto i zapaljeno. Obitelji dvojice dječaka položile su vijence na podzemnoj stanici gdje su dječaci poginuli od strujnog udara. Spomenik dječacima Bouna Traoreu i Zyed Bennai, otkriven je u Clichy-sous-Bois. U ovo vrijeme prošle godine došlo je do sukoba mladeži afričkog porijekla i policije u pariškim predgrađima. Tijekom tri tjedna koliko su neredi trajali, zapaljeno je 10.000 auta, a vatrom je gađano 300 zgrada.

Vezane vijesti

Pariško nebo zaparat će neboderi

Pariško nebo zaparat će neboderi

Pariz je arhitektonski jedinstven po svojim haussmanskim zgradama, Eiffelovu tornju, palačama i naherenim nizovima kuća. Takav se turistički odlično… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika