11.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

CRNA GORA

CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽITELJ BOŽIDAR VUKČEVIĆ PRED SMJENJIVANJEM ZBOG OPSTRUIRANJA RADA ANTIMAFIJAŠKE KOMISIJE

CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽITELJ BOŽIDAR VUKČEVIĆ PRED SMJENJIVANJEM ZBOG OPSTRUIRANJA RADA ANTIMAFIJAŠKE KOMISIJE

Prilikom slijedeće parlamentarne rasprave o zaključcima komisije koja je provjeravala točnost navoda o balkanskoj duhanskoj mafiji u zagrebačkom tjedniku Nacional, zatražit ćemo smjenu državnog tužioca Božidara Vukčevića jer je opstruirao rad komisije, rekao je u utorak njezin predsjednik Vuksan Simonović za crnogorski dnevni list Dan. Vukčević je 1997. godine kao Viši tužitelj u Podgorici jednostavno sakrio sudske optužnice protiv Filipa Vujanovića, koji je u to vrijeme bio Ministar unutarnjih poslova i Vukašina Maraša, njegovog pomoćnika za Službu državne sigurnosti.
Povezanost kriminalnih krugova sa najvišim vrhom vlasti u Crnoj gori, Simonović je oslikao činjenicom da je Služba državne sigurnosti, koju su kontrolirali Vujanović i Maraš, naplaćivala tzv. ‘tranzitnu taksu’ od 3 DM na svaki boks krijumčarenih cigareta, čime je za nepuna tri mjeseca tijekom 1996. godine zaradila oko 663.000 DM. Ministar policije Andrija Jovičević nije mogao objasniti po kakvoj je zakonskoj osnovi Služba uzimala ovu ‘taksu’ i tko je donio odluku o njezinom naplaćivanju.
Kompletno izvješće crnogorske ‘Parlamentarne komisije za utvrđivanje točnosti navoda o balkanskoj duhanskoj mafiji u zagrebačkom tjedniku Nacional’- pročitajte na našoj Internet stranici.

Vezane vijesti

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

Čelnik bečkog ureda Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) Ira Israel pohvalio je danas hrvatske policajce koji su višemjesečnom akcijom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika