02.11.2006. / 10:42

Autor: Lucija Božić

SAD

Otac radi obrezivanja svoje kćeri osuđen na 10 godina zatvora

Khalid Adem je etiopijski imigrant je proglašen krivim za nanošenje boli i okrutnost prema djetetu

Čovjek koji je obrezao svoju desetogodišnju kćer osuđen je na deset godina zatvora, postavljajući tako presdan u Američkom pravosuđu. Khalid Adem je etiopijski imigrant je proglašen krivim za nanošenje boli i okrutnost prema djetetu. Američka udruga za prava žena smatraju da je ova presuda pobjeda protiv obrezivanja žena širom svijeta. Za vrijeme suđenja Khalid Adem je nijekao sve optužbe i izjavio je da je za njega taj zahvat sasvim prihvatljiv. Njegova kćer kojoj je sada sedam godina svjedočila je putem video veze. Majka djevojčice je izjavila kako je tek nakon dvije godine od obrezivanja primijetila da je na djetetu izvršen zahvat.

Ženska udruga za pravo žena izjavila je kako je ovo prvi dokumentirani slučaj ženskog obrezivanja u SAD-u. Nedavno izvješće Svjetske zdravstvene organizacije osuđuje žensko obrezivanje objašnjavajući kako ono uzrokuje infekcije, strasnu bol i ozbiljnu dugotrajnu ozljedu. Obrezivanje je dio tradicije u mnogim afričkim zemljama. Neke zajednice vjeruju da obrezivanje pomaže u očuvanju časti mladih djevojaka.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika