03.11.2006. / 13:30

Autor: Nina Tomljanović

CIA

Stranice s uputama za izradu atomske bombe zatvorene

CIA je reagirala na pisanje New York Timesa koji je u svome online izdanju ustvrdio da su na stranicama o razvoju iračkog nuklearnog oružja dostupni materijali koji služe "kao temeljni vodič za izradu atomske bombe"

Nakon što je dnevnik The New York Times objavio da se na jednoj od internetskih stranica može pronaći recept za izradu atomske bombe, glasnogovornik direktora CIA-e Chad Kolton u četvrtak navečer je izjavio da je CIA zatvorila pristup tim stranicama. Stranice će biti zatvorene sve dok se ne provjeri je li njihov sadržaj primjeren za javnost. Naime, CIA je reagirala na pisanje New York Timesa koji je u svome online izdanju ustvrdio da su na stranicama o razvoju iračkog nuklearnog oružja dostupni materijali koji služe "kao temeljni vodič za izradu atomske bombe".

Pod pritiskom republikanaca u Kongresu, Negroponteov ured je u ožujku naredio objavu milijuna stranica iračkih dokumenata, uglavnom pisanih arapskim jezikom, a koje je američka vlada prikupljala više od deset godina i odnose se na iračka nuklearna istraživanja prije Zaljevskog rata 1991. godine. Sve do ovoga tjedna, informacije su bile postupno postavljane na internetske stranice koje kontrolira vojska.

Vezane vijesti

Putin: Reaktor u Bušeru će biti pokrenut ovog ljeta

Putin: Reaktor u Bušeru će biti pokrenut ovog ljeta

Prva iranska nuklearna elektrana koju su izgradili Rusi, u Bušeru na jugu zemlje, trebala bi početi s radom ovog ljeta, izjavio je u četvrtak ruski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika