03.11.2006. / 16:45

Autor: Lucija Božić

IZRAEL

Ariel Sharon premješten na intenzivnu njegu

Ariel Sharon, 78 godina star, je u komi od siječnja kada je doživio moždani udar

Bivši izraelski premijer Ariel Sharon premješten je na intenzivnu njegu nakon što mu je otkrivena srčana infekcija. Ariel Sharon, 78 godina star, u komi je od siječnja kada je doživio moždani udar. Ariela Sharona naslijedio je njegov bivši zamjenik Ehud Olmert koji je pobijedio na izborima u ožujku.

Sharon je u komi otkad su ga podvrgnuli operaciji mozga. Njegovo stanje je bilo promjenjivo tijekom godine. Nekoliko mjeseci bio je liječen u Hadassah bolnici u Jerusalemu, no nakon nekoliko operacija na mozgu je premješten u specijalan centar za dugoročnu njegu. Posljedica moždanog udara je bila i upala pluća i još se morao podvrći dijalizi bubrega. Sharon je prvi puta bio izabran u Knesset 1973. godine i bio je na mnogim visokim položajima prije nego što je postao premijer Izraela 2001. godine. Kao bivši vojni zapovjednik i ministar obrane bio je glavna osoba koja je osmislila katastrofalnu invaziju na Libanon 1982. godine. Ariel Sharon je kao ministar stanogradnje ranih devedesetih raširio židovska naselja na zapadnoj obali i u Gazi, no kao premijer 2005. godine je natjerao na povlačenje doseljenike i vojnike iz područja Gaze. Također je bio inicijator gradnje kontroverznog zida na zapadnoj obali.

Vezane vijesti

Sharon Stone prikupila 7 mil. dolara za borbu protiv AIDS-a

Američka glumica Sharon Stone već je drugu godinu zaredom bila domaćica ugostila brojne svjetske gala večeri humanitarne zaklade AMFAR organizirane u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika